Klanttevredenheidswinnaar

KL 4 Opel Insignia Grand Sport

Volgende generatie Opels vlaggenschip krijgt compleet nieuwe architectuur

Opel Insignia Grand Sport in laatste ontwikkelingsfase

  • Nu: elegant, atletisch silhouet te zien ondanks camouflage
  • Toekomst: Opels vlaggenschip met geheel nieuwe architectuur en toptechnologie
  • In maart: wereldpremière op Autosalon van Genève 2017

 

KL 5 Opel Insignia Grand Sport

Breda – De nieuwe Opel Insignia Grand Sport zit in de laatste ontwikkelingsfase. Deze volgende generatie van Opels vlaggenschip is gebaseerd op een compleet nieuwe architectuur. Hij heeft een aanzienlijk langere wielbasis dan de huidige Insignia (meer dan negen centimeter langer) en de wielen zijn dichter bij de hoeken van de carrosserie geplaatst. Dankzij een kortere overhang voor en achter is hij echter maar 5,5 centimeter langer dan zijn voorganger. De met een centimeter vergrote spoorbreedte en drie centimeter lagere daklijn benadrukken het indrukwekkende voorkomen van de nieuwe Insignia. De nieuwe Opel Insignia Grand Sport staat in maart 2017 als wereldprimeur op de Autosalon van Genève.

Het nieuwe vlaggenschip van Opel heeft een atletisch, sportief postuur. De grandeur van het vijfdeursmodel is al zichtbaar, ondanks de camouflage. Binnenruimte, gewichtsbesparing en efficiency stonden bovenaan de lijst met uitgangspunten voor de ingenieurs. Door lichte materialen toe te passen, hebben zij tot wel 175 kilogram gewichtsvermindering bereikt in vergelijking met de huidige Insignia. Het interieur is ruimer en het nieuwe model is voorzien van een groot aantal nieuwe, toonaangevende technologieën in dit segment.

“De naam Opel Insignia Grand Sport zegt alles. Die geeft evenzeer de efficiënte dynamiek van de Monza Concept weer, als onze trots op de grote, magnifieke Opel-klassiekers van weleer: de Kapitän, Admiral en Diplomat”, zegt Opels CEO Karl-Thomas Neumann. “Ons toekomstige topmodel vormt een nieuwe dimensie in elegantie, lichtgewicht bouw en sportiviteit.”

Met de in 2008 gepresenteerde Insignia startte al een nieuw tijdperk voor Opel qua ontwikkeling en design. Het werd een hit, want er zijn meer dan 900.000 exemplaren van de Insignia verkocht en in 2009 kreeg hij de titel Auto van het Jaar. 

Op de IAA van Frankfurt in 2013 gaf Opel al een kijkje in de toekomst, met de onthulling van de Monza Concept: licht, atletisch, efficiënt en met ultieme connectiviteit. Toen al een voorbode van wat Opel met zijn toekomstige modellen voor ogen had. De nieuwe Astra, uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2016, volgt dezelfde filosofie.

Met de Insignia Grand Sport heeft Opel een nieuw potentieel succesvol model op stapel staan. Het nieuwe vlaggenschip staat op een nog hoger plan met zijn afmetingen, ruimte en comfort.

KL 6 Opel Insignia Grand Sport

Ook al onderstrepen innovatieve technologieën Opels ambitie om grenzen te verleggen, toch blijft de autoproducent trouw aan het principe dat trendsettende ontwikkelingen betaalbaar en toegankelijk moeten zijn voor een groot publiek. In die zin zal ook de Insignia Grand Sport een prima alternatief vormen voor modellen uit de duurdere klasse.

Top