Klanttevredenheidswinnaar

2017: Een jaar om naar uit te kijken!

Opel introduceert 2017

2017 wordt een memorabel jaar voor Opel. Nog niet eerder introduceerden we sinds onze oprichting in 1899 zoveel nieuwe modellen in één kalenderjaar. Jawel, 2017 wordt een jaar om naar uit te kijken!

Opel Ampera-e

Je weet het misschien wel: Opel lanceert tussen 2016 en 2020 in totaal 29 nieuwe modellen. Een monsterklus, maar wel erg leuk. In 2017 ga je al kennismaken met zeven nieuwe Opel-modellen. “7 van 17” dus. Wat kan je verwachten? In ieder geval de nieuwe volledig elektrische Ampera-e met een actieradius van meer dan 500 kilometer (NEDC), plaats voor vijf inzittenden plus bagage en een lekker stille maar ook krachtige elektromotor met een vermogen van 150 kW (204 pk) en zelfs 360 Nm trekkracht. Een auto vol spanning dus, zowel letterlijk als figuurlijk.

opel blog 7 in 2017 amperae

Opel Insignia Grand Sport

De Ampera-e is één. Maar wat wordt nummer twee? Dat is de compleet nieuwe Opel Insignia Grand Sport: de opvolger van de huidige Insignia. De Insignia Grand Sport is een vijfdeurs sedan met coupédesign, een dynamisch rijgedrag en optioneel vierwielaandrijving. Als je weet dat er van de huidige Insignia al meer dan 900.000 exemplaren zijn verkocht, weet je een beetje hoe belangrijk deze auto voor Opel is.

opel blog 7 in 2017 insigniagrandsport

Opel Insignia Sports Tourer

Tijd voor nummer drie: de nieuwe Opel Insignia Sports Tourer. Net als bij de Insignia Grand Sport gaan we het design van de Opel Monza Concept uit 2013 terugzien op de Sports Tourer. Het wordt opnieuw een ruimtewonder met nog meer bagageruimte en zitruimte achterin. Natuurlijk komt er van de Sports Tourer ook weer een Insignia Country Tourer met vierwielaandrijving, een verhoogde wielophanging en stoere off-road looks. 

Opel KARL ROCKS

En zo gaat het in één keer hard. We zijn toe aan nummer vier: de Opel KARL ROCKS met stoerdere bumpers, wielkastverbreders, beschermpanelen op de flanken en een 18 millimeter grotere bodemvrijheid. Eigenlijk een hatchback met SUV-kenmerken. Stoer ding!

opel blog 7 in 2017 karl rocks

Opel Vivaro Tourer

Ladies and gentlemen, this is Opel number 5, het zou een variant kunnen zijn op Lou Bega's wereldberoemde hit. Nummer vijf wordt de Vivaro Tourer: een extra stijlvolle versie van de succesvolle Opel Vivaro Combi. Een familiebus om naar uit te kijken.

Opel Crossland X

Door naar de volgende hand, want we hebben inmiddels vijf vingers gehad. Nummer zes wordt een uiterst belangrijke auto van Opel: de Crossland X. Deze C-segment SUV verschijnt net boven de MOKKA X – de bestverkopende SUV in het B-segment – in het programma van Opel. Met de Crossland X speelt Opel in op de vraag naar sportieve en ruime crossovers. Het belooft een pareltje te worden. Hij komt overigens in de eerste helft van 2017.

opel blog 7 in 2017 grandlandx crosslandx

Opel Grandland X

De komst van de Crossland X is het begin van een crossover-offensief in 2017. Want er staat er nog een op stapel. Dat brengt ons bij het laatste model in deze lijst: de Grandland X, zeg maar de grotere broer van de Crossland X en dus ook een C-segment SUV. Wat kan je verwachten? Een auto met een off-road-achtig uiterlijk, een hoge zitpositie, goed uitzicht rondom, een prettige instap en een bovengemiddeld grote bagageruimte. En wanneer komt ‘ie? In de tweede helft van volgend jaar.

Nog even geduld dus. Hoewel, het is half 2017 voordat je het weet. Ook 2016 is namelijk voorbijgevlogen. Laat 2017 maar beginnen!

Top