Klanttevredenheidswinnaar

Nieuw record voor Opel: 7 nieuwe modellen in 2017

Nooit eerder bracht Opel in één jaar zoveel nieuwe modellen op de markt als in 2017. Even op een rijtje: de Opel Crossland X, de Opel Karl Rocks, de tweede generatie Insignia Grand Sport en de Insignia Sports Tourer. Op de IAA werden de Grandland X, de Insignia GSI en Country Tourer geïntroduceerd. Ook wordt er hard gewerkt aan de nieuwe Opel Ampera-e.

Nooit eerder bracht Opel in één jaar zoveel nieuwe modellen op de markt als in 2017. Het hoogtepunt van het jaar was de autoshow in Frankfurt (IAA). Daar werden drie wereldprimeurs onthuld: de Grandland X, de Insignia GSi en de Insignia Country Tourer. Opel heeft het aanbod uitgebreid om in meerdere segmenten vertegenwoordigd te zijn. De aftrap hiervan was al in het begin 2017 met de introductie van het tweede lid van de Opel X-familie: de Opel Crossland X, het eerste model dat in samenwerking met Groupe PSA is ontwikkeld. Voor deze ‘urban crossover’ zijn tot op heden al circa 75.000 orders genoteerd in heel Europa. De nieuwe modellen, die uitblinken op talrijke technologische innovaties, hebben de verkopen doen stijgen. In Nederland werd een volumegroei genoteerd door Opel van zo’n 7,5%. Opel gaat samen met Groupe PSA onverminderd door met het offensief.  

2017 was ook het jaar van avontuurlijk, sportief en elegant ogende carrosserieën. In het compacte segment vertegenwoordigd door de KARL ROCKS. Aan het andere uiteinde staat de tweede generatie Insignia. De sierlijke Insignia Grand Sport werd gevolgd door de ruime Insignia Sports Tourer en de stoer ogende Insignia Country Tourer. Alle drie hebben ze een adembenemend design, lichtgewicht constructie voor nog meer rijdynamiek en baanbrekende technologie. Inmiddels zijn er al zo’n 90.000 orders binnen voor de nieuwe Insignia.

De Opel Ampera-e geeft al aan in welke richting Opel in de toekomst beweegt. De revolutionaire elektrisch aangedreven auto met een ongeëvenaarde actieradius in zijn segment is nog maar het begin. In 2024 moeten er van alle personenautomodellen van Opel elektrische varianten beschikbaar zijn. Deze zijn dan volledig aangedreven of plug in-hybride. In 2020 zal Opel al vier geëlektrificeerde modellen aanbieden. Onder meer de Grandland X PHEV en een batterij-elektrische versie van de volgende generatie Corsa.

Top