WEB Veilig relaxt winter

Opel maakt rijden in de lange donkere winternachten veiliger
Rijden op gladde wegen wordt een stuk fijner dankzij de voorzieningen van Opel die de veiligheid en het comfort ten goede komen.

Rijden op gladde wegen wordt een stuk fijner dankzij de voorzieningen van Opel die de veiligheid en het comfort ten goede komen. Adaptieve vierwielaandrijving (AWD), zoals in de MOKKA X,  zorgt voor maximale tractie door de aandrijfkracht in een fractie van een seconde aan te passen. Hierdoor wordt wielspin voorkomen. Winterbanden zorgen bovendien voor meer grip en een kortere remweg in de sneeuw. Een minimale profieldiepte van vier millimeter is wel een vereiste. Daarnaast biedt Opel systemen die zorgen voor extra grip, zoals IntelliGrip in de nieuwe Grandland X. De bestuurder kan met dit systeem kiezen uit vijf standen, bijvoorbeeld voor rijden in modder of sneeuw. 

'Twinster' adaptieve vierwielaandrijving
De nieuwe Opel Insignia is leverbaar met ‘Twinster’ adaptieve vierwielaandrijving met torque vectoring. De ideale koppelverdeling, zowel voor de voor- en achterwielen als over links en rechts, wordt automatisch berekend en toegepast. Het resulteert in meer grip en een neutraal, uiterst stabiel weggedrag, ook in winterse omstandigheden. 

IntelliLux LED® Matrix-koplampen
Naast de natte en gladde wegen in de winter is het ook langer donker. Daarvoor hebben wij intelligente verlichting: adaptieve full-LED-koplampen, bijvoorbeeld op de Grandland X en de MOKKA X. Maar ook: IntelliLux LED® Matrix-koplampen op de Astra en de Insignia. Deze verlichting past de lichtbundels aan aan de weg- en verkeerssituatie. Daarnaast zijn dieren of voetgangers beters zichtbaar in de duisternis.

Voorruitverwarming
De verwarmbare buitenspiegels en verwarmbare voorruit van de Insignia en Grandland X zijn ideaal in combinatie met Electronic Climate Control (ECC). Het zicht is optimaal en daardoor ontzettend veilig. Met stuurverwarming is de warmte binnen een minuut al te voelen. In combinatie met stoelverwarming en AGR-gecertificeerde voorstoelen, met massagefunctie, is het rijcomfort compleet. 

Wilt u ook veilig en warm de winter door? Profiteer dan nu van de APK met gratis Opel Wintercheck voor slechts €19,-*. Dit een controle op 18 (winter)gevoelige onderdelen. Zo weet u zeker dat alles goed werkt.

Bel ons voor de APK Met gratis Opel Wintercheck en maak dan een afspraak.

Top