Klanttevredenheidswinnaar

Opel gratis bandencheck

Kom langs voor de gratis bandencheck.
Ga met een gerust gevoel de weg op.

Het is goed mogelijk dat uw Opel de laatste tijd vaker of langer heeft stilgestaan. Of heeft u juist veel kilometers achter de rug voor uw werk of vakantie? Hoe vaak u uw Opel de laatste tijd ook heeft gebruikt, bandenslijtage komt in alle vormen voor:

  • Onjuiste bandenspanning
  • Veelvuldig gebruik
  • Ouderdom/ langdurig stilstaan
  • Verkeerd gemonteerde banden
  • Obstakels zoals een stoeprand

Eén ding is zeker: veiligheid boven alles! Daarom kunt u nu langskomen voor de GRATIS BANDENCHECK bij de Opel Erkend Reparateur. Dit biedt u zekerheid en veiligheid. En dat is wel zo’n prettig idee mocht u de auto weer vaker of bij slecht (herfst)weer nodig hebben. Lees meer

Op zoek naar een set nieuwe banden? Bel 0316-261 262 en vraag naar onze aanbieding.

U kunt uw gratis bandencheck ook uitbreiden met de Safety Check. Voor slechts € 19,95 wordt uw auto uitvoerig gecontroleerd.  

 

BOVAG campagne: Wat kan er wel

BOVAG campagne: Wat kan er wel nu we meer bewgingsvrijheid hebben

Nederlanders reizen graag en dat kan deze zomer. We hebben gelukkig weer wat bewegingsvrijheid gekregen. Veel mensen kiezen vanwege alle beperkingen voor een vakantie in eigen land en gaan lekker op pad met een (huur)auto, motor, fiets, caravan of camper. Ga dan wel goed voorbereid op reis en zorg ervoor dat het voertuig veilig en vakantieklaar is. Ga goed voorbereid op pad. Maak een afspraak voor de Vakantiecheck. Bel voor een afspraak 0316-261 262 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

BOVAG-bedrijven hebben een uitgebreid aanbod en bieden allerhande tips en acties deze zomer. Dus ‘Wat kan er wel? Kijk op BOVAG.nl’.

 

Elektrische rallyauto Opel Corsa-e

Wereldpremière IAA 2019: Opel eerste autofabrikant met elektrische rallyauto

Veelbelovende elektrische rallyauto gebaseerd op nieuwe Opel Corsa-e

Opel is de eerste autofabrikant ter wereld die een batterij-elektrische rallyauto voor klantenteams op de markt brengt. Deze is gebaseerd op de gloednieuwe en reeds bestelbare Opel Corsa-e met een WLTP-range van 330 kilometer. De elektrische rallyauto van Opel beleeft zijn wereldpremière op de IAA in Frankfurt (12 tot 22 september 2019). In 2020 starten Opel en de ADAC de ADAC Opel e-Rally Cup, ’s werelds eerste merkencup voor elektrische auto’s.

Met de nieuwe rallyklasse geven Opel en de ADAC een vervolg aan hun succesvolle samenwerking. Sinds 2013 zijn de ADAC Opel Rallye Cup en het ADAC Opel Rallye Junior Team uitgegroeid tot klinkende namen in de internationale rallywereld. De ADAC Opel Rallye Cup vormt daarbij de perfecte opstapklasse voor ongeveer 100 jonge coureurs uit 18 landen. De snelste rijders laten hun talenten op internationaal niveau zien in het ADAC Opel Junior Rallye team. Juniorrijders van Opel schreven het Europese kampioenschap in 2015, 2016, 2017 én 2018 op hun naam met de Opel ADAM R2. De nieuwe Opel Corsa-e vervangt de ADAM op de rallystages. De nieuwe elektrische competitieauto produceert 100 kW (136 pk) en levert direct vanuit stilstand maar liefst 260 Nm aan trekkracht.

“De Corsa-e is de elektrische auto voor iedereen – volledig toegespitst op alledaags gebruik en betaalbaar, aspecten die ook relevant zijn in de rallysport. De nieuwe Corsa is ook fun to drive en dynamisch. We zijn nu de eerste autofabrikant ter wereld die een volledig elektrische rallyauto heeft ontwikkeld”, zegt Opel CEO Michael Lohscheller.

Hermann Tomczyk, President ADAC Sport, voegt toe: “Met de ADAC Opel e-Rally Cup brengen we elektrische aandrijving voor het eerst naar de reguliere rallysport en jonge rallytalenten. Het innovatieve concept en de samenwerking met Groupe PSA opent nieuwe mogelijkheden voor ons, vooral in de ondersteuning van jonge rallyrijders. Ik ben er zeker van dat de ADAC Opel e-Rally Cup richtingbepalend zal zijn voor de autosport, óók buiten Duitsland.”

In eerste instantie is de ADAC Opel e-Rally Cup onderdeel van de rondes om het Duitse rallykampioenschap en andere geselecteerde evenementen. De rallyklasse start in de zomer van 2020. Minimaal tien kwalificatierondes - gepland in 2021 - vormen een zogeheten ‘Super Season’. Ondersteuning van jong rallytalent maakt deel uit van het concept, dat ook voorziet in een nieuwe editie van de succesvolle ADAC Opel Rallye Academy - opgericht in 2016 - als de eerste volgende stap. Destijds toonden meer dan 1.000 jongeren hun interesse in de unieke ‘rally casting’. De meest getalenteerde deelnemers stroomden rechtstreeks door naar de ADAC Opel Rallye Cup. Opel en de ADAC zetten dit succesvolle concept voort en breiden het uit tot het internationale topniveau van de rallysport.

Als volgende stap na het afronden van de Academy en de ADAC Opel e-Rally Cup, stromen de beste jonge rijders door naar het European Junior Rally Championship met de nieuwe Opel Corsa R2. De integratie van Opel in Groupe PSA biedt talrijke mogelijkheden voor toptalenten: zustermerk Peugeot heeft bijvoorbeeld krachtige FIA R5-rallyauto’s en Citroën neemt deel aan het FIA World Rally Championship (WRC). Het zijn uitstekende doorgroeimogelijkheden voor opkomend talent op het hoogste niveau van de internationale rallysport.

“Opel heeft een rijke rallysporthistorie”, zegt Lohscheller. “We kunnen terugkijken op talrijke successen, waaronder zeven Europese titels en een WRC-titel in 1982 met Walter Röhrl en Christian Geistdörfer, in de legendarische Opel Ascona 400. Nu zetten we een stap voorwaarts met elektrische aandrijving en fans zullen versteld staan van de prestaties van onze e-cup rallyauto.”

De ontwikkeling van de Opel Corsa-e Rally vindt momenteel plaats in Rüsselsheim. Voor seizoen 2020/2021 van de ADAC Opel e-Rally Cup staan vijftien auto’s in de planning. De prijs van een klantenauto van Opel Motorsport bedraagt netto minder dan 50.000 euro.

Opel Corsa-e Rally – Technische specificaties

Elektromotor   synchroonmotor
Vermogen   100 kW (136 pk)
Koppel   260 Nm
Batterij   lithium-ion, 50 kWh
Transmissie   voorwielaandrijving met Torsen-differentieel
Wielophanging   rallyophanging
McPherson veerpoot met kogelgewrichten vóór
Wielen   7 x 17, ET20
Besturing   elektrische stuurbekrachtiging
Remmen   remklauwen met 4 zuigers
geventileerde remschijven
vóór: 232x28 mm
achter: 264x12 mm
hydraulische remdruk verstelbaar achter, speciaal aangepast voor recuperatie
aangepast remmanagement en recuperatie
hydraulische ‘fly-off’ handrem
Chassis   lichtgewicht body-in-white met geïntegreerde rolkooi
bodembescherming voor motor en transmissie
elektrische brandblusser, droge batterij (standaard in motorcompartiment)
quick-release sluitingen voor motorkap en kofferklep
Elektrisch systeem   ESP, tractie controle (TC) en gedeactiveerd ABS
rallysport display met data-logger
nieuw ontwikkeld high-voltage (HV) veiligheidssysteem
optioneel: Tripmaster & extra verlichting
Afmetingen   lengte: 4.060 mm
breedte: 1.770 mm (5.0 mm breder dan productieversie)
hoogte: 1.440 mm (5.0 mm hoger dan productieversie)
wielbasis: 2.540 mm (2.0 mm langer dan productieversie)
Gewicht  

ongeveer 1.400 kilogram:  

Frans Vos wint Beat the Best Award 2018

Autobedrijf Frans Vos – Beste Opel reparateur in Gelderland!

Autobedrijf Frans Vos is het opnieuw gelukt om één van de beste Opel reparateurs van Nederland te zijn. Zowel de klanten geven het bijna 100-jarig bedrijf een uitstekende waardering en ook Opel Nederland ziet een grote inzet bij het team van Frans Vos om Opel uit te dragen als het automerk waar klanten zich ook écht klant voelen. De prijs werd dinsdag 21 mei uitgereikt met een plaquette, een bos bloemen en veel lovende woorden van de aftersales-directeur van Opel Nederland.

De Beat the Best Award wordt toegekend aan Opel bedrijven die in 2018 een meer dan goede beoordeling krijgen van hun eigen klanten. Klanten krijgen na een bezoek voor onderhoud of reparatie een vragenlijst waarop ze hun bevindingen een cijfer geven. Daarnaast beoordeelt Opel Nederland hun leden op after sales activiteiten en het pro-actief benaderen van klanten. Ook het aanbrengen van MyOpel leden wordt hierin meegenomen. Deze resultaten gezamenlijk zorgden ervoor dat Frans Vos op de 5e plaats van alle Nederlandse Opel-bedrijven terecht is gekomen. Ze zijn de enige in Gelderland die deze award op hun balie mogen plaatsen.

In 2016 en 2017 viel Frans Vos ook al in de prijzen. Zij wonnen toen de Opel Klanttevredenheids Award.

‘Dat we nu drie keer op rij in de prijzen vallen, is echt uniek. Wij zijn dan ook heel trots op ons team. Want zonder onze mensen kunnen we dit niet realiseren. Ook onze klanten willen we graag bedanken voor hun waardering. We gaan uiteraard samen met ons team vieren’, aldus Anne Evers-Vos, die samen met haar broer Frans leidinggeeft aan het autobedrijf.

‘We geven onze klanten graag het gevoel in een warm bad te komen. Dat ze zich thuis voelen en dat wij hun auto goed onderhouden. En dat we altijd voor onze klanten klaar staan.’

 

KL WEB Opel Pollen Filters 506570

POLLENFILTES VAN OPEL: PRIMA WAPEN TEGEN HOOIKOORTS

Een loopneus en jeukende ogen, iedereen met een allergie voor pollen en microdeeltjes kent het verschijnsel. Het zijn de symptomen van hooikoorts, waaraan in Nederland zeer veel mensen lijden. Wie echter in een Opel zit, die zal er een stuk minder last van hebben. Sinds 2000 zijn alle modellen immers voorzien van diverse interieurluchtfiltersystemen – ofwel een origineel partikelfilter van Opel of een filter met actief koolstof. Per 2018 zijn alle Opels voorzien van een combinatiefilter met actief koolstof. Dat bestaat uit twee lagen. Stuifmeel wordt tegengehouden en ozon en nare luchtjes worden aangepakt met actieve koolstof. De stuifmeelpollen worden zelfs voor 100 procent geëlimineerd.

"De kwaliteit van het combinatiefilter met actief koolstof zit ver boven de gangbare norm en in sommige gevallen beantwoordt het filter aan de eisen die gelden voor fijnstoffilters”, aldus Product Manager Sandra Schmickler. Het filtermateriaal is waterafstotend, zodat in de winter geen kans is op bevriezing. Bovendien is door deze eigenschap de kans op bacterievorming veel kleiner. Ondanks de hoge filtercapaciteit is toch een goede doorstroming van lucht verzekerd. Vervangen van het filter is eens per jaar nodig.

Montage achteraf in oudere modellen
In veel oudere Opels is het combinatiefilter met actieve koolstof achteraf te monteren, zelfs in onder meer de Calibra en de Vectra C. Dat is wel werk voor een Opel-specialist. “In de ADAM en de Corsa D bijvoorbeeld, komt het filter achter het handschoenenkastje; in andere modellen moet het worden geplaatst in de motorruimte achter de grille. Die plekken zijn niet gemakkelijk te bereiken”, legt Schmickler uit.

Perfect in het pollenseizoen
“Bij hoge stuifmeelconcentraties in de lucht is het slim om te rijden met gesloten zijruiten”, luidt de aanbeveling van Opels chief medical officer, dr. Anne-Marie Albuszies. Dat komt ook de verkeersveiligheid ten goede. Als de bestuurder vaak moet niezen, dan is de kans op een aanrijding groter. In druk stadsverkeer leg je tijdens een nies al twintig meter af. Bij 100 km/u heeft een niezende bestuurder over een afstand van meer dan vijftig meter de ogen niet op de weg gericht. Wie gevoelig is voor hooikoorts dient goed de pollenverwachting van lokale weerstations in de gaten te houden. Al in februari was de concentratie stuifmeel van elzen in Berlijn bijvoorbeeld hoger dan ooit tevoren. Ook in Nederland was toen sprake van een piek. “In de komende maanden krijgen we het stuifmeel van de hazelaar, de es en de berk”, aldus dr. Albuszies. Gedurende de zomer worden de graspollen een probleem. Mensen die daarvoor gevoelig zijn, kunnen van maart tot in oktober last van hooikoorts hebben.

Wilt u weten of deze pollenfilters ook verkrijgbaar zijn voor uw Opel? Bel ons 0316-261 262 of stuur een mail

Top