Klanttevredenheidswinnaar
award2019 anne-frans Frans-Vos-benzinepomp02 Frans-Vos-sleepdienst Frans-Vos-benzinepomp01

Autobedrijf Frans Vos is een garage met een lange geschiedenis.

De oudste garage van Duiven

Opa Theo Vos begon in 1921 in een pand aan de Rijksweg (naast Installand) en schreef zich in oktober 1923 in bij de Kamer van Koophandel. Achter in de schuur repareerde hij rijwielen en motoren van de boeren. Hij reed taxi voor onder anderen de pastores en baron Van Dorth tot Medler. Destijds hadden nog maar een paar mensen in Duiven een auto.

oude foto van het garagebedrijf in de jaren 70In 1958 nam vader Frans Vos het autobedrijf over. Hij bouwde een nieuwe garage op de huidige locatie aan de Oude Tolstraat, die in april 1965 werd geopend. Steeds meer mensen kregen een auto en de garage floreerde. In 1970 kwamen het carrosseriegedeelte en de takel- en bergingswerkzaamheden erbij. Daarvoor werd een voormalige legertruck van het merk Chevrolet zelf omgebouwd tot takelwagen. Uit nostalgie is deze auto nog steeds in het bezit van de familie. In 2001 is dit onderdeel van het bedrijf gestopt. Schades worden nu nog wel aangenomen en getaxeerd, maar de reparaties worden uitbesteed aan de expert.

Anne Evers-Vos kwam in 1980 in het bedrijf toen de toenmalige boekhouder het bedrijf verliet. Broer Frans Vos had al de benodigde papieren. En na een periode gewerkt te hebben bij een andere garage, kwam ook hij in 1985 het familiebedrijf versterken. In 1989 namen broer en zus het bedrijf over.

Vrijwillige brandweer

Autobedrijf Frans Vos is onlosmakelijk verbonden met de vrijwillige brandweer. Opa Theo Vos zat vanaf 1923 bij de vrijwillige brandweer van Duiven, vader Frans was sinds zijn achttiende chauffeur en pompbediende bij de brandweer. In de jaren zeventig werd hij commandant. Pas op zestigjarige leeftijd is hij gestopt. Vroeger was de garage zelfs het meldadres voor een brand. Als er brand was, was het aan moeder Vos de taak om alle brandweermensen op te trommelen.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want ook Frans junior is lid van de brandweer.

Showroom

In onze royale showroom presenteren we een uitgebreide collectie van top-occasions, maar ook een telkens wisselende collectie nieuwe auto's van het merk Opel.

Heeft u interesse in een nieuwe Opel? Ook dan zijn we u graag van dienst. Kiest u voor autobedrijf Frans Vos? Dan zorgen we ervoor dat u uw ideale auto bij ons kunt afnemen en laten onderhouden.

showroomshowroom2

Top